Logical Reasoning-2

1. Which word does NOT belong with the others?

A) unique
B) rare
C) beautiful
D) exceptional
Answer C) All others are synonyms
2. Which word does NOT belong with the others?
A) Red
B) Colour
C) Green
D) White
Answer B) All others are  weapons for atacking.
3. Which word does NOT belong with the others?
A) Sword
B) Sphere
C) Arrow
D) Shield
Answer B) All others are  colours.
4. Which word does NOT belong with the others? a. triangle b. circle c. oval d. sphere
A) triangle
B) circle
C) oval
D)sphere
Anwer A) A ll others are all circular shapes with no angles.
5. Which word does NOT belong with the others?
A) Twelve
B) Twenty Six
C) Thiry Two
D) Twenty Five
Anwer D) All others are Even numbers.
6. Which word does NOT belong with the others?
A) wing
B) fin
C) rudder
D)beak
Anwer D) All others are part of Airoplane.
7. Which word does NOT belong with the others?
A) Sitar
B) Violine
C) Guittar
D) Flute
Answer D) All others are  string instruments.
8. Which word does NOT belong with the others?
A) Teacher
B) Professor
C) Principal
D) Parent
Answer D) All others are  part of the Teaching Community.
9. Which word does NOT belong with the others?
A) Freeway
B) Express Way
C) National Highway
D)Street Road
Answer D) All others are  highspeed highways.
10. Which word does NOT belong with the others?
A) Magazine
B) Weekly
C) Thesis
D) Dictionary
Answer D) Only dictionary supplies us word meaning.

Similar Posts

  • ICT-1

    1. Information and Communication Technology includes : (A) On line learning (B) Learning through the use of EDUSAT (C) Web Based Learning (D) All the above 2. Which of the following is the appropriate format of URL of e-mail ? (A) www_mail.com (B) www@mail.com (C) WWW@mail.com (D) www.mail.com 3. Which of the following is the…

  • Research Methodology

    Research is an art of scientific investigation. It refers to a search for knowledge. It is a scientific andsystematic search for pertinent information on a specific topic. It is actually a voyage of discovery, amovement from the known to the unknown. According to Clifford Woody, research comprises defining and redefining problems, formulatinghypothesis or suggested solutions;…

  • Reasoning Syllogism-1

    Inference drawn from argument We can see a lot of argumentative questions in reasoning tests like argument-inference, statement- conclusion, statement- argument or statement- assumption. Let us examine questions related to inferences drawn from argument. In these modes of questions, a statement or statements are given and two or more inferences follow. By using the rules…

  • General Knowledge Question and Answers -1

    11. Thorndike belonged to which country: Ans. USA 12. Pavlov mastered in: Ans. Classical conditioning 13. Learning by observing is learned by: Ans. Imitation 14. ……… theory of operant conditioning is an extension of theories of Pavlov: Ans. SkinnerΓÇÖs 15. ……… Is the key term for understanding operant conditioning: Ans. Reinforcement 16. The other stimulus…

  • India : Education-1

    Educational Agencies in India The National Council of Educational Research and Training (NCERT): – The NCERT is the apex resource organisation set-up in September 1961, with head quarters at New Delhi. – It assists and advises the Central and State Governments on academic matters related to school education. – The council is fully funded by…

  • Computer Basics -1

    1. Who is the father of Internet? Ans. Winton Surf 2. Celeron was a brand name for a line of microprocessors introduced by? Ans. Intel 3. Who is the founder of WWW? Ans. Tim Berners Lee 4. Output quality of a printer is measured by? Ans. Dots per inch 5. The term ISP refers to?…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *